Do czego nie służy forum OCP część druga - lepsza...

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

1.9 BXE , półtora roku, 27 tys (wiem, mało), dsg, chip - rewelacja.
    (szkoda, wiem że BKD + czip to rewelacja większa )
    Jak masz taki wybór, kup to BXE + DSG, potem dłubnij jak Ci mocy będzie mało (~1200-1400pln) i będziesz pan zadowolony

Aha, z moim porównań wynika że między BXE a BKD w głośności jest bardzo duża różnica, ale może to subiektywne (BXE dużo jako kierowca, BKD w miarę dużo jako pasażer, no i ta karetka w BKD...)
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

to jest część ciekawego dialogu, który wywiazał się w topiku o usterce (?) 1,4TSI
    uwaga: ostre :!: :lol:

wyraziłem tam swoje zdanie:

na waszym miejscu zamiast się szarpać z nieudolnym ASO, nie daj Bóg zostawiac auto itepe, wlazłbym pod auto i zobaczył, czy to nie jest jakaś bzdura związana z mocowaniem wydechu, skoro z tego co piszecie wiele rzeczy może na to wskazywać :szeroki_usmiech

ale jak ktos woli dzwonic, czekać, pisać, oddawać auto nie wiadomo komu bo zapłacił 70tys, to niestety pomyłka, ostrzegam
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez yerba
      Wiem, ze to forum, wymieniamy sie opiniami, ale szkoda jak masz takie glupie rady dawac to sobie daruj. W czym pomógł komus Twoj post? Nie znam sie na naprawie aut, podejrzewam, ze duza meska czesc forum takze, wiec samodzielne sprawdzanie nic tu nie da. Poza tym za kupno auta za 70 tys - co nie jest mala kwota - wymagam opieki z kazdej strony! Auto jest nowe i nie ma prawa w nim cos pyrkac, obojetnie ile kosztowalo.

Jak ktos nie walczy o swoje i przykladnie stosuje sie do wskazan panow z ASO i niektorych madrych z tego forum, ze "ten typ tak ma" to jego sprawa, ale ja mam zamiar takze zrobic tak jak jeden z kolegow tu wskazal i bede dzwonic, pisac, meczyc bule! Az mi to naprawia.
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Widzisz koleżanko, zupełnie się nie rozumiemy i to nie rozumiemy się nawet co do istnienia tego typu for.
        Otóż IMO najgłupszą odpowiedzią jaką można udzielić na forum jest -> "jedź do ASO" :lol:
        Oczywiście, że wiele osób, posiadające nowe auta, do tego ASO pojadą, co tam wiele, pewnie wszyscy, tylko, że w takim razie zawracanie sobie głowy czymkolwiek związanym z samochodem jest zupełnie pozbawione sensu.
        Masz auto na gwarancji i masz z nim problem to jedź do ASO i nie ma o czym dyskutować, dzieki forum dowiedziałaś się, że zdarza się to w innych autach i... jedź do ASO.

Postaram się jeszcze bardziej Ci przyblizyć mój punkt widzenia: otóż musisz sobie zdawać sprawę, NIESTETY, ale tak jest, że po zakupie Skody, wielokrotnie ze swoim problem zostaniesz zupełnie sama i nie pomoże Ci w tym ani posiadanie gwarancji ani nic innego, oprócz posiadania w ASO jakiejś zaprzyjaźnionej osoby
        Dodatkowo, musisz liczyć się z tym, że ASO wielokrotnie traktuje nas wszystkich jak idiotów a kobiety (które z definicji niejako nie mają pojęcia o autach) ZWŁASZCZA, chociaz akurat MOIM ZDANIEM, to właśnie one powinny zostać obdarzone szczególnym zainteresowaniem w przypadku samochodowych problemów.

A w czym miał pomóc mój post.
        Otóż w tym, żeby zaoszczędzić sobie nerwów, czasu i (często) borykania się z problemami, których przed wizytą w ASO nie było.
        I forum, jest min. od tego, że jak któryś z kolegów rozwiąże ten, mam nadzieję, błahy i kosmetyczny problem, to on na pewno nie zostawi Cię samej i na pewno każdy chętnie Ci pomoże
        Tym bardziej masz na to szanse mieszkając w dużym mieście.

Oczywiście, są tacy, którzy bedą do ASO jeździć, walczyć o swoje itd. i ja jestem jak najbardziej za, dlatego, że moja postawa - całkowita rezygnacja z ASO, w żadnym stopniu nie poprawia jakości oferowanych tam usług, dlatego chwała tym, którym jeszcze się chce, może to dzięki nim, będzie kiedyś normalnie

Ja niestety nie mam na to czasu, nerwów i pieniędzy i już dawno ASO mnie ze swoich usług wyleczyło.

Myślałem, że wspólnie szukamy, nawet trochę po omacku przyczyny i próbujemy problem rozwiązać, jeżeli się myliłem -> jedźcie do ASO, zdaję się, że już kilku osobom udało się odbić od ściany :?

A na koniec bardzio Cię proszę o troszeczkę powściągliwości w swoich sądach, tym bardziej, jeżeli, jak sama mówisz, nie bardzo się na tym znasz.

(barrrrrrrdzo się cieszę, że kolejna kobieta dołączyła do nas )
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez yerba
          Szukamy, i owszem, ale Twoje dobre rady w znalezieniu odpowiedzi nie pomogly w zaden sposob. Moje auto obejrzalo juz kilku panow, podejrzewam, ze forumowicze tez nasluchiwali i ogladali co mogli obejrzec. Ameryki nie odkryles.

Z ASO jest jak z lekarzem. Trzeba poszperac w internecie, przekopac setki stron i malymi kroczkami dosc do tego co jest nie tak. Wtedy mozna isc na wizyte i powiedziec co dolega. Podobnie z ASO. Wiekszosc panow moze potrafi olej wymienic, swiece, klocki, ale niewiele wiecej. Jak nie wiedza co sie dzieje z autem, to udaja, ze oni nic nie slysza.

Ja bardzo chetnie skorzystam z rad i doswiadczen kolegow z forum. Skoro okaze sie, ze to pompa paliwowa, podjade do aso i zażądam, by ja sprawdzili i wymienili. I takich rad poszukuje na forum, a nie typu zajrzyj sobie do wydechu, bo najzwyczajniej w świecie nic mi to nie da i nie o to sie tu rozchodzi. Konkret.
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

ok, szczerze mówiąc mnie zacukało :lol:
            nawet nie wiem co odpowiedzieć :lol:
            ale jeszcze się zastanowię :idea:

naprawdę myslisz, że forum jest od tego, żeby na talerzu podać Ci "konkret" do rozwiązania w ASO :?: :szeroki_usmiech

na szybko mam tylko jedną rade dla Ciebie -> jedź do ASO, zapłaciłaś, masz gwarancję więc wymagaj, męcz coś tam i nie zawracaj sobie (ani nam) głowy zbędnymi dyskusjami, powodzenia

naprawdę to forum schodzi powoli na psy, myślałem, że po "20KM" już nic mnie tak nie zdziwi :lol:
            ale spoko, nie damy się
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3374
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

szkoda, Dostałeś po głowie bo próbujesz pomóc komuś kto tej pomocy nie potrzebuje. Przecież jest ASO
              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez phoneman
                szkoda, Dostałeś po głowie bo próbujesz pomóc komuś kto tej pomocy nie potrzebuje. Przecież jest ASO
                słuchaj, po prostu na razie jeszcze nie mogę otrząsnąć się z szoku :lol: :shock: :lol:

[ Dodano: Czw 11 Lut, 10 15:56 ]
                poważnie :lol:
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• phoneman
                  RS
                  • 2008
                  • 3374
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

szkoda, Miałem dwa samochody serwisowane w ASO. Jak widzę nowy samochód to mi się przypominają potyczki z "Pseudo Fachowcami z ASO"
                  .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• tryton
                    Elegance
                    • 2008
                    • 935

ASO brrrrrrrrrrrrrr jak macie jakiegoś wroga to życzcie mu wizyty w ASO Na forum jak to w życiu bywa różni są ludzie, jedni docenią to że inni starają się im pomóc a inni pokażą swoją kulturkę !!!! Do czego nie służy forum OCP na pewno nie powinno się tu leczyć swoich kompleksów i obrzucać innych ocepków błotem

Komentarz

• Skodio_
                      Rider
                      • 2008
                      • 324

Zamieszczone przez szkoda
                      naprawdę to forum schodzi powoli na psy, myślałem, że po "20KM" już nic mnie tak nie zdziwi :lol:
                      a widzisz szkoda, ktos dołaczył o 12:47 a ty po 13 zes od Pani jako mod dostał zjeby , za co , za probe pomocy.

yerba napisała - Do tej pory tylko czytalam forum, ale czas przejsc do aktywnego w nim udzialu

sadze ze powinna dostac bana i dalej niech tylko czyta POWAZNIE tak sadze , niech sobie poczyta , w szczególnosci jakie zasady tu panuja , i z pokora niech czyta co pisza inni doswiadczeni w sesie wizyt w ASO i nie tylko uzykownic i na koncu nie Ameryki nie odkryles tylko dziekuje itp

nie wiem jak mozna nazwac glupia rada zajrzenie z tyłu auta przez kogokolwiek skoro cos z tylu brzeczy =jest to wedlug mnie logiczne , ja bym nie wszedl do domu jak bym mi cos brzeczało tarło wyło czy co kolwiek , a jakbym nie mogl kucnac otworzyc masi itp to bym zawołał , brata ojca matke dziewczyne zeby lookneli

i niech te forum nie zejdzie na psy

Komentarz

• lonerr
                        Rider
                        • 2006
                        • 402

Nie karmić trola ? - :P

szkoda, że szkoda proponujesz niewykonalną rzecz - szkoda iż nie istnieje naprawa wirtualnie na forum
                        Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                        Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• Jark7
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 777

Zamieszczone przez lonerr
                          szkoda iż nie istnieje naprawa wirtualnie na forum
                          Hmm, to jest dobra pomysła na biznes - np. serwis samochodowy przez telefon, albo przez internet.
                          Na pewno mniej stresów, czasu, może nerwów a efekt: taki sam jak w ASO - dalej niewiadomo co jest grane z autem. :hehe
                          Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                          Jark7
                          było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• krzynol
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 11005
                            • Superb II combi (3T5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

mój pomysł na ASO:

miałem z nimi kontakt raz: jak wyjeżdżałem nówką do domu :szeroki_usmiech

i niech tak zostanie...
                            ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                            ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                            poprzednie modele:
                            ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                            ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                            O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez Skodio_
                              sadze ze powinna dostac bana i dalej niech tylko czyta POWAZNIE tak sadze , niech sobie poczyta , w szczególnosci jakie zasady tu panuja , i z pokora niech czyta co pisza inni doswiadczeni w sesie wizyt w ASO i nie tylko uzykownic i na koncu nie Ameryki nie odkryles tylko dziekuje itp
                              niestety ja również tak uważam :?
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...